De Mobiele Duurzame Energiecentrale

InfraSolar Mobile Energy Unit Zijaanzicht

De Mobile Energy Unit

De Mobile Energy Unit biedt een oplossing voor een makkelijk te verplaatsen energievoorziening voor op elke projectlocatie. De Unit is voorzien van een zonneveld, generator en windmolens om stroom op te wekken voor uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Daarbij wordt ook onbeperkt internet aangeboden zodat de projectlocatie totaal zelfvoorzienend is. Dit gebeurt totaal emissieloos en levert reductie van CO2, fijnstof, zwavel en stikstof op.

Accupakket en generator met HvO brandstof

Binnen in de energiecentrale van Infra Solar treffen we verschillende attributen aan. Wat gelijk opvalt is het grote accupakket. Dit betreft een 50kW accupakket, welke wordt opgeladen door het externe Zonneveld. De charge controllers zijn afkomstig van Whisper Power en laden de accu met een constante spanning op. Wanneer de accu een piekspanning moet leveren bij bijvoorbeeld het gebruik van de autolaadpaal, zal de generator aanslaan om te zorgen vóór extra energie. De generator wordt gevoed door HvO brandstof (conform norm EN15940) en brengt geen CO2 uitstoot met zich mee.

Aansluitingen en internettoegang

Vervolgens zien we verschillende aansluitingen die gebruikt kunnen worden voor de energievoorziening in uw keet of container. Met behulp van alle mogelijke aansluitingen (behalve krachtstroom) is er voor elk type keet of container een oplossing.

In de hoek zit een grijze kast; in deze kast zit de router die optioneel toegang biedt tot een internet hotspot, welke u wederom kunt gebruiken in de keet.

Met behulp van Infra Solar kunt u dus warm werken, kopje koffie zetten en internetten op groene energie en dat maakt de natuur weer erg blij!

Technische specificaties

Aantal Totaal
Zonnepanelen 12/24 3,9 kW/7,8 kW
Accu’s 1 1000 Ah / 24V
Omvormer 1 14 kW
Auto laadaansluiting 1 3,7 kW
Electra aansluiting 3 32A
Netaansluiting 2 16A 230V
Afmeting zonneveld 1 2,5 m x 6 m
Afmeting container 1 8 foot
Generator 1 8 kVA
HvO 100 1 300 liter